Tre rena byten!

Han gör mig väldigt lycklig min lilla häst, det är en riktigt klipsk en det där. Hela hösten, vintern och nu öh, våren, har jag längtat efter att få börja jobba med galoppombyten. Fredrik har dock sagt nej, vi ska stärka galoppen först och höra riktigt stabila enkla byten. Nu är vi redo, han kan samla, han kan sitta, han gör superfina enkla byten ned till ett enda skrittsteg, så i måndags var det dags!

Vi började på diagonalen i galoppsluta (bara det är häftigt, han var ju nyss min bebis), upp på medelinjen, ställ om och sen ett enkelt byte till att börja med. Inga problem, men byte förstod han inte. Här har vi drillat förvänd i ett år och nu skulle han göra ”fel”? Icke.

Tog ett spö på rumpan och petade precis i byteshjälpen, och poff så hade han gjort ett helt rent byte! Massa klapp och så var han klar för dagen, såklart!

I fredags var det dags igen, och nu satt det första med spö, men det andra var bara på skänkelhjälp! Så stolt över min fina häst, och glad att vi väntade tills han var redo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s