Köksrenovering

Ja vi är inne på dag… öh, ja jag vet inte, 12 men känns som 50-ish. Jag ska inte klaga, fort som sjutton går det, men jag är inte sugen på att göra om det! Dag 1 revs hela gamla köket plus den vägg vi ville bli av med. Jag ska inte sticka under stol med att det var lite läskigt när den åkte, även fast vi visste att den inte var bärande. Jag hade knak och bågnande innertak på näthinnan och fick faktiskt hålla Kalle i armen lite… Det kommer dock bli så himla bra. Stort dessutom! När vi skulle rita det här köket fick vi höra att ”vi får börja med att justera måtten på rummet, det lär ju inte vara 8 meter brett…” men jo, det är det faktiskt! Nu blev inte hela väggen köksbänk, i hörnet ska det även bli skafferi, men 6,3 meter köksbänk fick vi. Killen på IKEA hade otroligt roligt när han fick gå lös, och det hade även vi!

Dag 2 började vi lägga golv, och dag 3-10 har varit lägga golv, skruva stommar och sätta gipsskivor. I veckan kom hela bänkskivan upp och golvet är klart i hela köksdelen. Vi har även fått el draget och reglar, väggar och dörr är uppe på vårt nya skafferi.

Det totala kaoset efter att väggen rök

Nuläget! Alla lådor på den låååånga (6,3 meter) köksbänken är skruvade, slipper jag se en Maximera-låda nånsin igen blir jag lycklig…

Medan det här fortgår har vi givetvis inget riktigt kök, vi har istället flyttat in i tvättstugan nere och lagar vår mat på denna flotta inrättning:

Ohejdad lyx som ni kan se, med kokplatta, micro och vattenkokare. Ej på bild är brödrosten, för extra flair. Vi gjorde misstaget att laga indiskt dag 1, det luktar fortfarande butter masala i hela källaren. Götta. Överlag är det mat som kan lagas i en gryta som gäller. Apropå det blev det ett himla gnissel när jag upptäckte att min favoritpanna, en traktörpanna från Tefal inte fungerade på induktionshäll. Bara att donera vidare till pappa som har vanlig spis. Stackars mig.

Ännu en bild från kaoset, här kan man se väggen vi rev, underbart med fönster i tre riktningar! I hörnet ser man också det blivande skafferiet.

Högskåpet där ugn, kyl, frys och städ ska bo, och under det vitrinskåpet som än så långe bara är stommar

Köksö kommer det också bli, men det har jag ingen bild på än eftersom vi inte skruvat ihop det, men även där bistod IKEA med i inspirationsbilden.

Köksön på bilden är 3x 60 cm skåp, vi har fläskat på med ett 80 cm i mitten och 60 cm på var sida. Underst är vitrinskåpet som blir exakt som på bilden men svarta handtag.

Det har gått väldigt fort, men jag kan knappt vänta tills allt är klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s