Stockholms hundmässa

Tidigt i söndags morse klev jag och Kalle upp efter en otroligt trevlig kväll med mycket och god mat på Patricia. Halv åtta var vi på plats i Älvsjö och parkerade, tur var det för tio över åtta var allt fullt!

Skönt att vara i god tid, vi gick till Willys och handlade lunch och fika, sen packade vi bur och stolar på ”säckakärran” och tog oss in på mässan. Herre så stort det är! 09.00 var det dags och Stig gick ut först. 11 juniorer varav 3 st från Norges största uppfödare Siggens, riktigt fina hundar! Stig fick ett glädjande excellent men inget ck, fick intrycket att domaren gillar den lite modernare rundare typen (inte tjock, utan mer kraftiga linjer och lite bredare huvuden), Stig är av en lite äldre typ och slankare. Han har just nu lite samma känsla som Helmer hade i somras, han har inte fyllt ut än, men det kommer! Oplacerat idag för Stig.

Bild av Astrid Rautio, många kommenterade hur mörkt röd han är!

Sen Helmer! Han har inte kommit till sin rätt i ringen men har mognat i kropp och huvud under hösten, och nu satt det! Excellent med ck och tvåa i klassen efter Siggens Great Gatsby, riktigt fin hund. Det innebar en plats i finalen, men konkurrensen var knivskarp så oplacerat för oss där. Det spelade dock ingen roll, när ck-lappen gick upp var tårarna nära, fina Helmer! Massor med beröm från utställningsbekanta, en riktigt rolig dag!

Världens snällaste Helmer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s