Brödbak

Min Kitchenaid som jag fick i 30-årspresent jobbar på! En del sötsaker har det förvisso blivit men mestadels bakas det bröd! Sedan jag fick den har vi köpt bröd ett fåtal gånger, jag använder i princip brödhyllorna som inspiration nuförtiden.

Favoriten är vanliga frallor jästa en gång, men jag har även gjort lantbröd, rostbröd, grova frallor, rågkakor, tunnbröd, focaccia och filmjölksbröd. Allt blir bra!

Enkla frallor! Kan även toppas med ost eller fyllas med roliga tillägg som frön, nötter, torkad frukt eller annat. De här gör jag alltid när vi träffar släkten på midsommar.

Har tänkt köpa ”vågiga” plåtar för att baka baguetter, och hoppas även kunna lyckas med min favorit, juliakaka. Tänkte försöka baka sirapslimpa men lantbrödet jag gjorde blev nästan likadant, så fortsätter nog med det.

Lite fler alster; filmjölksbröd efter recept från Kalles mamma Ann som jag körde lite fristil på, rågkakor och frallor i större format. Jag är annars alldeles för snabb med att äta upp allt för att fota det…

Rent ekonomiskt är det också ett plus, man får väldigt mycket mer bröd för pengarna när man köper en 5 kg mjölpåse och torrjäst än om man köper färdigt bröd… Alltid positivt! Att det dessutom känns väldigt lyxigt med hembakat bröd är inte heller fy skam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s