Hundar igen

Väldigt lite häst på bloggen just nu, dock inte på grund av utebliven aktivitet! Fumo tränar på som vanligt och gör en av sina sista starter i LA:3 i helgen, snart är det dags att gå upp en nivå till LA:4 och MSVC. Spännande!

Hundarna fick fokus i helgen då vi spenderade två dagar i Gimo på utställning igen. Det här med bedömningssporter! Det var olika domare båda dagarna och ja, det märktes!

Dag 1 hade Stig ett Very Good och behövde utvecklas lite mer, vann dock sin juniorklass. Dag 2 fick han istället Excellent men inget cert, mycket för att han endast är nyss fyllda 9 månader och behöver växa på sig lite. Andra plats den dagen!

Helmer däremot var snubblande nära ett Excellent dag 1 men ålade sig som en mask på bordet när domaren ville hålla i hans huvud, så även han fick ett Very Good. Dag 2 däremot bedömdes han sakna förutsättningar för att fylla ut sin kropp och fick bara Good. Han hade dessutom ”bra päls” dag 1 men tydligen hade den växt som sjutton över natten för då var den för lång… Så kan det vara!

Nu ställer jag mest ut för att det är kul, men vilket huvudbry man kan få!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s