Vår clinic för Bo Jenå

Nu har det gått två veckor sen vi var med på clinic för Bo Jenå, och jag är så nöjd med Fumo. Han var riktigt duktig, det var en del folk på läktaren och nytt ridhus, men det brydde han sig inte om så mycket.

Kalle  var snäll och filmade allt, så här kommer video på hela clinicen:

Vi fick börja med lite jogg i lägre form, där Bo nämnde att han gärna vill se näsan lite framför lodplan, speciellt på en lite yngre häst. Vi fick göra ett par övergångar skritt-trav, där de första blev lite frambenen först. Här vill man såklart att hästen ska sätta sig lite och börja i bak.

Sen gjorde vi lite bomjobb, Bo frågade innan om Fumo gjort det förr, jag berättade att jo, det har han, men han är en liten fegis så det är inte säkert att han går över första gången… Det gör inget sa Bo, det är bara nyttigt att se att allt inte går så himla enkelt alla gånger. Nesligt nog hoppade Fumo dessutom på sidan fastän jag var fullt förberedd och redo för just det. Inte helt lätt att stoppa en 500 kg häst när de tycker att de inte ska…

Vidare jobbade vi med tempoväxlingar i galopp, vilket Fumpo har lätt för då han är rätt bra framme för skänkeln och just inget ”klämmig”, skänkelvikningar, mindre volter, en hel del arbete på kvartslinjen vilket var mycket nyttigt för oss, och slutlogen lite enkla byten.

Bo tyckte att Fumo var en riktigt fin unghäst och det var såklart väldigt kul att höra, jag har själv mycket förhoppningar på honom så det är klart att det känns bra att få bekräftat att han är lovande.

Främst tar med mig att hålla mig lite borta från spåret, det var svårt men nyttigt att rida på kvartslinjerna och man får bra koll på båda sidor på ett helt annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s