Helmer och Stig

För att fortsätta på temat att presentera familjemedlemmar så tänkte jag visa upp de två pälsbollarna i familjen, Helmer och Stig. De är båda Welsh corgi pembroke, och kommer från kennel Pemberwood’s i Arvika. De är inte släkt, och väldigt olika i sättet vilket är lite kul!

Helmer kom först, honom skaffade jag innan jag och Kalle träffades. Han är född i december 2016, och kom hem till mig 9 veckor gammal. Han är lite mer försiktig än lille Stig, otroligt vänlig och snäll, hälsar gärna på folk men sen är han nöjd och går iväg på annat. När han var liten var gan riktigt blyg så vi har jobbat på social träning, nu är han hur trygg som helst, med barn och andra hundar.

Sen kom ”lillebror” Stig, en framåt och kaxig liten grej som driver oss alla till vansinne men som är söt som socker. Helmer fostrar lillebror efter bästa förmåga men är lite för snäll ändå, mild som han är.

Det är mycket jobb med hund, men de är små lyckopiller och vi skulle aldrig vilja vara utan dem! Stig kom hem några dagar innan Kalle kom och hälsade på mig första gången, och det är fortfarande en rolig anekdot att jag mumlande knuffade Kalle ur sängen 04.00 för att Stig ville kissa. Välkommen till familjen Kalle, hehe!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s